146406
Książka
W koszyku
Towaroznawstwo u podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie sprzedawca w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych. Zawarto w nim treści związane z klasyfikacją i opisem wyrobów znajdujących się w sprzedaży, ich właściwościami, sposobem pakowania, przechowywania i transportu.Materiał został podzielony na trzy podstawowe rozdziały:- ogólny,- artykułów żywnościowych- artykułów nieżywnościowych.Rozdział pierwszy obejmuje ogólne zagadnienia z towaroznawstwa dotyczące zasad klasyfikacji towarów, metod badania i oceny jakości towarów, podziału opakowań, zasad magazynowania, przechowywania i transportu towarów.Rozdział drugi zawiera wiadomości towaroznawcze o artykułach żywnościowych: składniki odżywcze, klasyfikację żywności, ocenę towaroznawczą grup surowców, półproduktów i wyrobów gotowych, metody ich przechowywania i magazynowania.Rozdział trzeci prezentuje informacje o artykułach nieżywnościowych powszechnego użytku. Przedstawiono w nim klasyfikację wybranych towarów oraz podano zasady ich przechowywania i magazynowania.Zaletą podręcznika jest jego logiczna budowa i przejrzystość. Liczne fotografie, rysunki, tabele i schematy poglądowe ułatwią uczniom przyswojenie omawianych zagadnień.Podręcznik został opracowany zgodnie z aktualną podstawą programową iprogramem nauczania oraz uwzględnia standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikację zawodowe dla zawodu sprzedawca.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 90937 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 343-344.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej