145951
Książka
W koszyku
Podręcznik jest adresowany do uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Mogą korzystać z niego również uczniowie/słuchacze innego typu szkół, którzy chcieliby zrozumieć podstawy ekonomiczno-prawne. Zawiera on podstawowe zagadnienia z zakresu: pojęć prawnych, ekonomicznych, prawa cywilnego, prawa gospodarczego, prawa pracy, ochrony środowiska. Wskazuje jak zastosować wiedzę teoretyczną przy rozwiązywaniu prostych problemów prawnych w branży hotelarsko-turystycznej. Niektóre treści przekazywane są czytelnikowi wprost, do innych dochodzi sam, po wykonaniu ćwiczeń, mających na celu ukształtowanie określonych umiejętności, postaw i zachowań, analizie tekstów zaczerpniętych z prasy hotelarskiej czy też załączonych aktów prawnych. Istotną zaletą podręcznika jest jego przejrzystość i prosta budowa. Do niezbędnego minimum ograniczono prezentowane pojęcia, zasady, narzędzia i techniki, przy pomocy których młodzi ludzie mogą sprawnie, zgodnie z prawem, poruszać się w rzeczywistości gospodarczej. Podręcznik został napisany w oparciu o aktualną podstawę programową oraz standardy wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 88801 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum i szkoły policealnej
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 301-302
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej