146464
Książka
W koszyku
W książce opisano ważne gospodarczo gatunki zwierząt futerkowych: ich biologię, genetykę cech użytkowych, wymagania środowiskowe, rozród, wychów oraz odchów młodych, uwzględniono żywienie, ocenę i selekcję, użytkowanie, zdrowotność oraz organizację produkcji skór i obrotu nimi. Podręcznik ma służyć studentom (studiującym hodowlę zwierząt i agroturystykę), ale zakres wiedzy w nim zawartej może przydać się także hodowcom oraz osobom zainteresowanym ważnymi gospodarczo zwierzętami futerkowymi. Zaletami podręcznika są jego kompleksowość i właściwe proporcje poszczególnych rozdziałów. Daje on możliwość zapoznania się z aktualną sytuacją w produkcji futerkowej, przedstawia nowoczesne technologie produkcji i sygnalizuje ich perspektywy.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 77043 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s.345-[347]
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej