146464
Brak okładki
Książka
W koszyku
Autorzy opracowania skupili się na następujących zagadnieniach: emulgowanie i jego rola w przetwórstwie mięsa, właściwości żelujące białek i metody ich oceny, rola substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa, substancje dodatkowe a jakośći trwałość wyrobów mięsnych, charakterystyka substancji utrwalających, modyfikacja smakowitości wyrobów mięsnych, proces tworzenia i modyfikowania barwy wyrobów mięsnych, hydrokoloidy jako substancje modyfikujące jakość, zastosowanie preparatów białkowych, skrobia natywna i modyfikowana, fosforany i ich funkcje technologiczne w mięsie, zamienniki tłuszczu stosowane w technologii mięsa, prawne aspekty stosowania substancji dodatkowych.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 77051 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy rozdz.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej