146447
Książka
W koszyku
Przechowalnictwo warzyw / Marek Gajewski. - Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2001. - 168 s. : il., fot. ; 24 cm.
Zawiera rozdziały : 1.Przyczyny powstawania strat przechowalniczych. 2.Procesy zachodzące w warzywach po zbiorze. 3.Czynniki wpływające na trwałość przechowalniczą. 4.Środki przedłużające trwałość przechowalniczą. 5.Opakowania. 6.Technologie przechowywania warzyw. 7.Budowa i wyposażenie chłodni z kontrolowaną atmosferą. 8.Załadunek obiektów przechowalniczych i ustawianie opakowań. 9.Mechanizacja prac w obiektach przechowalniczych. 10.Higiena opakowań i pomieszczeń przechowalniczych. 11.Technologie i warunki przechowywania gatunków warzyw. 12.Przygotowanie warzyw do sprzedaży po przechowaniu. 13.Warunki transportu i handlu detalicznego.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 77263 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s.166-168
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej