146406
Książka
W koszyku
Technologia przetwórstwa mięsa / Adam Olszewski. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2002. - 363, [1] s., [24] s. tabl. : il., mapy ; 24 cm.
Podręcznik obejmuje całość zagadnień dotyczących technologii przetwórstwa mięsnego, od surowca do gotowego produktu. Podano w nim podział żywca rzeźnego i kryteria oceny wartości rzeźnej zwierząt. Opisano proces uboju, obróbki i ocenę poubojową mięsa, a także uboczne produkty poubojowe. Scharakteryzowano rozbiór mięsa, i metody utrwalania. Szczegółowo przedstawiono produkcję wędlin, konserw i tłuszczów topionych. Uwzględniono system HACCP. Bogato zilustrowano linie technologiczne przetwórstwa mięsnego. Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów nowych szkół ponadgimnazjalnych, kształcących się w zawodzie rzeźnik-wędliniarz i uczniów liceów profilowanych, a także dla uczestników kursów uzupełniających. Mogą z niego korzystać wszyscy specjaliści związani zawodowo z przemysłem mięsnym.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 78963 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy rozdz.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej