145951
Książka
W koszyku
(Zrób to Sam)
Poradnik przeznaczony dla tych którzy przez cały rok chcą korzystać ze zbiorów pochodzących z własnego ogrodu lub nie mają ochoty na spożywanie sztucznie konserwowanej żywności oferowanej powszechnie w sklepach, również dla myśliwych i wędkarzy chcących przechować swoją zdobycz do spożycia na póżniej. Praktyczne porady o metodach konserwowania i przechowywania mięsa, ryb, owoców, warzyw, nabiału. Orginalne pomysły na potrawy z samodzielnie zakonserwowanych produktów. Właściwe przechowywanie świeżej żywności w piwnicy i lodówce. Co i jak zamażać? Suszenie, marynowanie, wekowanie, kandyzowanie, peklowanie i wędzenie. Przepisy kulinarne na owoce w alkoholu, konfitury, orientalne pasty chutney i wiele innych.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 86304 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej